Aspecte esentiale despre clauza de neconcurenta

Fiindca multi angajati stau pe ganduri daca pot trece in tabara competitiei sau nu…

La finalizarea raportului de munca dintre o companie si un salariat exista 2 optiuni. Se incheie cu clauza de neconcurenta sau fara.

Clauza de neconcurenta este facultativa, nu poate fi inserata in CIM si nici nu poate face obiectul unui contract de neconcurenta decat daca salariatul isi da acordul in scris, daca este de acord si semneaza.

Neconcurenta are efect din momentul incetarii raporturilor de munca intre companie si salariat si se intinde pe o perioada de maxim 2 ani. Nu exista neconcurenta pe viata 🙂

Daca nu discutam despre o clauza de neconcurenta intre parti, din ziua incetarii raporturilor de munca salariatul este liber sa se angajeze oriunde doreste. Este liber ca pasarea cerului.

Daca viitorul angajator iti cere/solicita/doreste/ te roaga sa divulgi informatii sensibile din fostul raport de munca, obligatia ta este sa ii spui ca nu poti sa dai informatii confidentiale. Si asa vei face si daca peste o perioada de timp vei merge la o viitoare companie competitoare acesteia. Nu vei divulga nici informatiile castigate la actuala companie. Asta inseamna confidentialitate si este pe viata.

Sa avem succes in tot ce facem!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...