Aspecte esentiale despre clauza de neconcurenta

Fiindca multi angajati stau pe ganduri daca pot trece in tabara competitiei sau nu…

La finalizarea raportului de munca dintre o companie si un salariat exista 2 optiuni. Se incheie cu clauza de neconcurenta sau fara.

Clauza de neconcurenta este facultativa, nu poate fi inserata in CIM si nici nu poate face obiectul unui contract de neconcurenta decat daca salariatul isi da acordul in scris, daca este de acord si semneaza.

Neconcurenta are efect din momentul incetarii raporturilor de munca intre companie si salariat si se intinde pe o perioada de maxim 2 ani. Nu exista neconcurenta pe viata 🙂

Daca nu discutam despre o clauza de neconcurenta intre parti, din ziua incetarii raporturilor de munca salariatul este liber sa se angajeze oriunde doreste. Este liber ca pasarea cerului.

Daca viitorul angajator iti cere/solicita/doreste/ te roaga sa divulgi informatii sensibile din fostul raport de munca, obligatia ta este sa ii spui ca nu poti sa dai informatii confidentiale. Si asa vei face si daca peste o perioada de timp vei merge la o viitoare companie competitoare acesteia. Nu vei divulga nici informatiile castigate la actuala companie. Asta inseamna confidentialitate si este pe viata.

Sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...