Clauza de confidentialitate, clauza de neconcurenta si refuzul legitim de a semna orice document cu care nu esti de acord

  • Daca ai o clauza de confidentialitate in care se subliniaza faptul ca nerespectarea ei duce la daune de o anumita suma de bani, tinem cont ca orice prejudiciu cauzat de angajat trebuie dovedit, cantarit si stabilit pe ce intindere s-a produs. Nu exista daune stabilite de dinainte de a afla ce prejudiciu s-a produs. E ca si cum mi-ai spune ca orice fel de informatie scot din firma se taxeaza cu 100.000 de euro.

Prejudiciul se calculeaza si totul trebuie dovedit, pana la ultimul leu. Da, angajatorul este dator sa dovedeasca prejudiciul. Sa il calculeze, sa aduca dovezi concrete, sa aduca specialisti care sa stea in spatele calculelor.

  • Daca ti se pune in fata un document care contine mai multe aspecte decat esti dispus sa accepti/ respecti/ suporti, nu semna. Este chiar atat de simplu. Viata nu se opreste aici. Exista si alte companii 🙂 Si sa nu iti para rau.
  • Daca ai clauza de neconcurenta, nu te gandi ca angajatorul poate sa o anuleze cand vrea el. Si nici tu nu poti sa renunti la ea cand iti doresti. Asa cum clauza de neconcurenta se introduce prin acordul partilor, tot asa se desface. Adica de comun acord. Semneaza ambele parti.

Sa avem o saptamana struna 🙂

S-ar putea să-ți placă și...