Clauza de confidentialitate, clauza de neconcurenta si refuzul legitim de a semna orice document cu care nu esti de acord

  • Daca ai o clauza de confidentialitate in care se subliniaza faptul ca nerespectarea ei duce la daune de o anumita suma de bani, tinem cont ca orice prejudiciu cauzat de angajat trebuie dovedit, cantarit si stabilit pe ce intindere s-a produs. Nu exista daune stabilite de dinainte de a afla ce prejudiciu s-a produs. E ca si cum mi-ai spune ca orice fel de informatie scot din firma se taxeaza cu 100.000 de euro.

Prejudiciul se calculeaza si totul trebuie dovedit, pana la ultimul leu. Da, angajatorul este dator sa dovedeasca prejudiciul. Sa il calculeze, sa aduca dovezi concrete, sa aduca specialisti care sa stea in spatele calculelor.

  • Daca ti se pune in fata un document care contine mai multe aspecte decat esti dispus sa accepti/ respecti/ suporti, nu semna. Este chiar atat de simplu. Viata nu se opreste aici. Exista si alte companii 🙂 Si sa nu iti para rau.
  • Daca ai clauza de neconcurenta, nu te gandi ca angajatorul poate sa o anuleze cand vrea el. Si nici tu nu poti sa renunti la ea cand iti doresti. Asa cum clauza de neconcurenta se introduce prin acordul partilor, tot asa se desface. Adica de comun acord. Semneaza ambele parti.

Sa avem o saptamana struna 🙂

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...