Clauza de confidentialitate, clauza de neconcurenta si prejudiciile produse

Buna dimineata cu o cana de ceai si 3 aspecte de legislatia muncii:

1. Clauza de concurenta nu isi poate produce efectele daca nu sunt precizate in mod concret activitatile ce sunt interzise angajatului. Le scriem cu liniuta, pe fiecare in parte si nu ingradim accesul la profesie. Si nu precizam ca zona geografica o jumatate de tara sau de continent 🙂

Nulitatea contractului este deja certa in astfel de cazuri.

2. Nu, angajatorul nu trebuie sa te plateasca pentru a pastra confidentialitatea asupra informatiilor pe care le afli la locul de munca si in derularea raportului de munca. Deci un AA de confidentialitate sau o clauza in CIM nu trebuie sa fie remunerate si nici nu sunt optionale.

Confidentialitatea reprezinta o obligatie pentru ambele parti. Cum nici ei nu au voie sa divulge informatii personale din raporturile lor cu tine, nici tu nu ai voie.

3. Orice prejudiciu produs de un salariat trebuie dovedit de angajator. Angajatorul trebuie sa faca dovada faptului ca a existat un prejudiciu, sa il calculeze si sa ii analizeze intinderea. Nu putem sa mergem in instanta cu acuzatii de prejudiciere fara calcule si dovezi. Si nici cu estimari nu functioneaza, evident 🙂 Sa avem o zi excelenta!

S-ar putea să-ți placă și...