Contractul individual de munca, perioada de proba si concediul medical :)

Daca ai perioada de proba, atat tu cat si angajatorul puteti sa emiteti notificare de incetare a raporturilor de munca. Art. 31, alineatul 3 din Codul Muncii spune tot.

Legea nu obliga sa va motivati decizia, nu este nevoie de preaviz, nu este nevoie decat sa realizati ca nu sunteti partida perfecta si nu exista chimie suficienta.

Daca un angajat care se afla in interiorul perioadei de proba, intra in concediu medical, perioada de proba se suspenda odata cu intrarea in medical. Perioada de proba pur si simplu ingheata, hiberneaza.

Din concediu medical nu poti testa pe nimeni. Deci perioada de proba nu se poate consuma in timpul concediului medical.

Perioada de proba se reia din momentul in care salariatul se intoarce din concediu medical. Si se reia de acolo de unde a ramas, fara sa se piarda nicio zi.

Perioada de proba este o oportunitate de testare pentru toata lumea. Ambele parti au ocazia sa isi spuna la revedere fara tam-tam, fara preaviz, fara discutii despre ce nu a mers bine.

Evident, pentru ca suntem oameni, e bine sa dam motivele pentru care mergem mai departe, fie ca suntem angajatori sau angajati. Spune multe despre noi.

Sa avem minte luminata si succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...