Contractul individual de munca, perioada de proba si concediul medical :)

Daca ai perioada de proba, atat tu cat si angajatorul puteti sa emiteti notificare de incetare a raporturilor de munca. Art. 31, alineatul 3 din Codul Muncii spune tot.

Legea nu obliga sa va motivati decizia, nu este nevoie de preaviz, nu este nevoie decat sa realizati ca nu sunteti partida perfecta si nu exista chimie suficienta.

Daca un angajat care se afla in interiorul perioadei de proba, intra in concediu medical, perioada de proba se suspenda odata cu intrarea in medical. Perioada de proba pur si simplu ingheata, hiberneaza.

Din concediu medical nu poti testa pe nimeni. Deci perioada de proba nu se poate consuma in timpul concediului medical.

Perioada de proba se reia din momentul in care salariatul se intoarce din concediu medical. Si se reia de acolo de unde a ramas, fara sa se piarda nicio zi.

Perioada de proba este o oportunitate de testare pentru toata lumea. Ambele parti au ocazia sa isi spuna la revedere fara tam-tam, fara preaviz, fara discutii despre ce nu a mers bine.

Evident, pentru ca suntem oameni, e bine sa dam motivele pentru care mergem mai departe, fie ca suntem angajatori sau angajati. Spune multe despre noi.

Sa avem minte luminata si succes in tot ce facem!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...