Legislatia muncii in reguli simple: Salariata anunta verbal ca este insarcinata

  • Ce se intampla daca salariata anunta verbal ca este insarcinata? O putem concedia doar pentru faptul ca anuntul este verbal?

Evident, salariata care anunta verbal faptul ca este insarcinata NU trebuie concediata. Angajatorul poate sa dispuna concedierea ei, asa cum orice pe lume este posibil. Insa procesul este ca si castigat pentru salariata daca angajatorul ia o astfel de decizie.

  • Perioada de proba nu reprezinta o solutie la care angajatorul poate apela oricand doreste. Daca de la bun inceput ai uitat sau nu ai considerat de cuviinta sa iti treci angajatul printr-o perioada de proba, acest lucru nu mai este posibil dupa incheierea contractului de munca.

Si daca ai impus perioada de proba si salariatul a semnat contractul, nu exista prelungire a perioadei de proba. Omul de HR care inainteaza astfel de documente spre semnare nu are ce cauta acolo. Este la locul gresit, in secolul gresit.

  • Nu exista amenda disciplinara. Ti-ai prins angajatul fumand in incinta societatii, l-ai prins baut, l-ai descoperit fara echipament de protectie cu toate ca i l-ai oferit? Nicio problema. Exista cercetare disciplinara. Legiuitorul inca nu a prevazut amenda disciplinara ca solutie pentru abateri. Slava cerului 🙂

Sa avem o saptamana strasnica!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...