Legislatia muncii in reguli simple: Salariata anunta verbal ca este insarcinata

  • Ce se intampla daca salariata anunta verbal ca este insarcinata? O putem concedia doar pentru faptul ca anuntul este verbal?

Evident, salariata care anunta verbal faptul ca este insarcinata NU trebuie concediata. Angajatorul poate sa dispuna concedierea ei, asa cum orice pe lume este posibil. Insa procesul este ca si castigat pentru salariata daca angajatorul ia o astfel de decizie.

  • Perioada de proba nu reprezinta o solutie la care angajatorul poate apela oricand doreste. Daca de la bun inceput ai uitat sau nu ai considerat de cuviinta sa iti treci angajatul printr-o perioada de proba, acest lucru nu mai este posibil dupa incheierea contractului de munca.

Si daca ai impus perioada de proba si salariatul a semnat contractul, nu exista prelungire a perioadei de proba. Omul de HR care inainteaza astfel de documente spre semnare nu are ce cauta acolo. Este la locul gresit, in secolul gresit.

  • Nu exista amenda disciplinara. Ti-ai prins angajatul fumand in incinta societatii, l-ai prins baut, l-ai descoperit fara echipament de protectie cu toate ca i l-ai oferit? Nicio problema. Exista cercetare disciplinara. Legiuitorul inca nu a prevazut amenda disciplinara ca solutie pentru abateri. Slava cerului 🙂

Sa avem o saptamana strasnica!

S-ar putea să-ți placă și...