3 aspecte esentiale de legislatia muncii: drepturile la care nu poti renunta

Legislatia muncii simplificata si o cana de cafea 🙂 in 3 aspecte esentiale:

-> Daca legea a dispus anumite drepturi pentru salariat, orice incercare de a le limita sau anula este lovita de nulitate.

In cuvinte simple, chiar daca angajatul insusi este de acord sa renunte la drepturile sale, renuntarea este nula. Nu are voie sa renunte si nici angajatorul nu are voie sa accepte ca acesta sa renunte.

In concluzie, simplul acord din partea salariatilor nu este suficient sa le stirbim drepturile. E nevoie si de lipsa de suflet, pe langa necunoasterea legislatiei in domeniu.

> Daca salariatul nu mai corespunde profesional, trecerea pe noul loc de munca propus se realizeaza doar cu acordul salariatului. Nu exista retrogradare prin decizie unilaterala pe motiv de necorespundere profesionala. Slava cerului 🙂

>Invoirea salariatului nu reprezinta cauza de suspendare a contractului individual de munca si nu este o perioada neplatita. Nu se taie nici tichetul de masa pentru orele in care ne invoim lucratorul. Invoirile nu afecteaza nici vechimea in munca, nici plata indemnizatiei de CCC, nimic.

Practic tu ca angajator intelegi ca omul din fata ta are nevoie de cateva ore sa isi rezolve probleme de interes personal. Asta e tot.

S-ar putea să-ți placă și...