Cate contracte de munca poti avea in paralel si cu cati angajatori?

Ioiii, fara numar. Acesta este raspunsul pe care orice ignorant vi-l poate oferi fara sa stea mult pe ganduri, caci Codul Muncii nu indica un numar limitativ. Adica nu te limiteaza asa ca poti sa stai linistit si sa ai cate contracte de munca doresti tu. Chiar si 3 contracte, fiecare a cate 8 ore? Pai daca ziua are 24 de ore, banuiesc ca incap… Atentie, aceasta este o simpla gluma.

Recomandarea mea de om de legislatia muncii este sa nu impingeti lucrurile la limita imposibilului, pe modelul „Spre infinit si mai departe”.

Sa revenim cu picioarele pe pamant. Chiar daca vor unii dintre noi sa spuna ca au 2 contracte de munca full-time, 8 ore fiecare, sa facem un calcul simplu. Inseamna ca stam 16 ore la lucru, non- stop. Mai punem si transportul de acasa la serviciul 1 si apoi catre serviciul 2 si apoi inapoi spre casa. Mai punem si orele in care trebuie sa ne spalam, sa ducem gunoiul si sa mancam. Ca trebuie, deh… Ne-ar mai ramane cateva ore de somn si o luam de la capat. Probabil ca vreo 4-5 ore maxim…

In concluzie, sa lucrezi la angajatori diferiti si fiecare contract sa aiba „N” ore si la final de zi sa ai insumate mai multe ore decat se pot presta in realitate, NU este in regula din punctul meu de vedere.

Legea iti da voie sa ai mai multe contracte de munca la mai multi angajatori. Adevarat. Adevarat si faptul ca legea nu iti spune in mod exact cate ore sa ai lucrate.

Dar sa fim realisti si sa ne pastram simtul realitatii si sa nu ajungem la 16 ore de munca pe zi sau mai mult. Nu este fezabil, nu se intampla in realitate, nu este in regula sa avem doar 8 ore de repaus pe zi.

Si daca in realitate nu se intampla sa avem lucrate 16 ore, atunci nici in contracte nu este in regula sa se regaseasca astfel de durate de munca.

Este parerea mea. Si este un indemn sa nu luam legea ca pe un morman de hartii din care putem sa extragem informatii si apoi sa vedem daca pot fi lipite pe situatiile in care ne regasim. Mai trebuie sa trecem totul si prin filtru.

Asta ca sa aiba totul un sens si sa facem lucrurile intr-un mod firesc, natural, posibil.

Sa aveti succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...