Legislatia muncii pe intelesul tuturor: 3 reguli de baza

3 lucruri de legislatia muncii pe care trebuie sa le stim azi:

  1. Nu exista invoire neplatita in legislatia muncii. Legea interzice sa ii tai angajatului din salariu daca l-ai invoit.
  2. Pentru o abatere disciplinara nu poti da 2 (sau mai multe, sa ne fereasca Dumnezeu) sanctiuni disciplinare. Deci nu poti da avertisment scris si reducerea salariului. Una sau alta, in functie de toate criteriile existente in lege.
  3. Inca mai exista angajati care nu isi iau concediu de odihna ca sa nu isi piarda banii pe acele zile. Asta pentru ca daca isi iau concediu de odihna angajatorul nu ii plateste pentru acea perioada.

Sa retinem:

->Concediul de odihna este perioada in care nu esti prezent la lucru si esti platit.
->Data concediului de odihna este programata de comun acord cu angajatorul.
->Doar tichetele de masa nu se vor acorda pe perioada de concediu de odihna dar salariul se plateste in mod normal.

Sa avem succes in tot ce facem!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...