Legislatia muncii pe intelesul tuturor: 3 reguli simple si esentiale

3 lucruri de legislatia muncii pe care trebuie sa le cunoastem azi:

  1. Eliminarea unei sarcini din fisa postului fara acordul angajatului este la fel ca adaugarea unei noi sarcini in fisa postului fara acordul angajatului. Nu, nu exista modificare unilaterala a fisei de post.

  2. Da, in 2020 preavizul inca mai este obligatoriu :)) Off, Doamne, cat de mult ne chinuie preavizul acesta.

  3. Da, cand angajata mamica se intoarce din CCC trebuie sa isi gaseasca postul asa cum era inainte sa intre in CCC + imbunatatirile de care au beneficiat intre timp colegii ei. Daca nu beneficia de aceste imbunatariri cand a intrat in CCC, angajatorul trebuie sa se asigure ca i le pune la dispozitia din momentul in care salariata isi reia activitatea. Ca sa nu discutam apoi despre discriminare.

    Sa avem succes in tot ce facem si minte limpede!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...