Legislatia muncii simplificata: Concedierea pentru necorespundere profesionala

Iata cateva aspecte esentiale despre concedierea pentru necorespundere profesionala, probabil cea mai dificila forma de concediere:

-> Nu poti concedia pe motiv de necorespundere profesionala un angajat caruia nu i-ai realizat evaluarea.


-> Nu stiu cum poate functiona o concediere profesionala acolo unde fisele de post nu exista sau sunt facute pe modelul copy – paste si nu au nicio treaba cu realitatea. Demersurile pentru concedierea pe motiv de necorespundere profesionala sunt toate legate in mod direct de continutul fisei de post.


-> Nu exista concediere pentru necorespundere profesionala fara preaviz. Cineva l-a angajat. Ca s-a dovedit a fi angajat in mod eronat sau ca s-a dovedit ca a devenit necorespunzator profesional in timp, pe parcursul derularii raportului de munca, este fix treaba angajatorului. Angajatul beneficiaza de preaviz.


-> Da, avem o mare problema daca evaluarea salariatului ce urmeaza sa fie concediat pentru necorespundere profesionala este realizata de o persoana cu nivel inferior de specializare. Evaluarea nu este justa.


-> Da, avem o mare problema daca angajatul nu isi indeplineste targetul si angajatorul doreste sa il concediere pentru necorespundere profesionala daca se dovedeste ca targetul este nerealizabil in conditii normale si umane de munca.

Sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...