Legislatia muncii simplificata: Concedierea pentru necorespundere profesionala

Iata cateva aspecte esentiale despre concedierea pentru necorespundere profesionala, probabil cea mai dificila forma de concediere:

-> Nu poti concedia pe motiv de necorespundere profesionala un angajat caruia nu i-ai realizat evaluarea.


-> Nu stiu cum poate functiona o concediere profesionala acolo unde fisele de post nu exista sau sunt facute pe modelul copy – paste si nu au nicio treaba cu realitatea. Demersurile pentru concedierea pe motiv de necorespundere profesionala sunt toate legate in mod direct de continutul fisei de post.


-> Nu exista concediere pentru necorespundere profesionala fara preaviz. Cineva l-a angajat. Ca s-a dovedit a fi angajat in mod eronat sau ca s-a dovedit ca a devenit necorespunzator profesional in timp, pe parcursul derularii raportului de munca, este fix treaba angajatorului. Angajatul beneficiaza de preaviz.


-> Da, avem o mare problema daca evaluarea salariatului ce urmeaza sa fie concediat pentru necorespundere profesionala este realizata de o persoana cu nivel inferior de specializare. Evaluarea nu este justa.


-> Da, avem o mare problema daca angajatul nu isi indeplineste targetul si angajatorul doreste sa il concediere pentru necorespundere profesionala daca se dovedeste ca targetul este nerealizabil in conditii normale si umane de munca.

Sa avem succes in tot ce facem!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...