Legislatia muncii simplificata in 3 reguli de aur

3 lucruri de legislatia muncii pe care trebuie sa le stim astazi:

  1. Neindeplinirea obiectivelor de performanta nu poate duce la taieri de salariu pentru angajatul in cauza. Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concediere pentru necorespundere profesionala insa discutam despre zeci de aspecte de luat in considerare. Promit un articol stufos pe tema aceasta.

  2. Preavizul nu se anuleaza daca salariata anunta ca este insarcinata, indiferent ca s-a ajuns la preaviz ca urmare a unei demisii sau a unei concedieri. Salariata nu a fost concediata ca o consecinta a faptului ca este insarcinata. Acest lucru s-a aflat ulterior. Daca si-a dat demisia, salariata poate solicita anularea demisiei si doar daca angajatorul incuviinteaza, ea va fi repusa pe pozitia anterior detinuta.

  3. Daca ai un angajat pe care il poti concedia atat pentru necorespundere profesionala cat si pentru abateri disciplinare, alege unul dintre temeiuri. Nu le include pe ambele in decizia de concediere. Si poarta o discutie cu recrutorii care l-au adus in companie pe om 🙂

    Sa avem succes in tot ce facem!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...