Legislatia muncii simplificata: Efectuarea CO este posibila in perioada de preaviz?

Perioada de preaviz ramane un subiect super tensionat pentru toata lumea, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. Vrem sa stim cand trebuie sa stam in preaviz, cate zile, ce facem in perioada de preaviz, daca putem sa scapam de ea si ce se intampla daca intram in concediu de odihna sau in concediu medical in aceasta perioada?

Ei bine, efectuarea zilelor de CO este permisa in timpul perioadei de preaviz. Concediu de odihna nu suspenda contractul individual de munca asa ca nu suspenda nici perioada de preaviz. Zilele de preaviz se scurteaza cu zilele de CO. Daca ai 20 de zile de preaviz si mai ai de luat 10 zile de CO, faci cerere de CO pentru acele zile si atunci rezulta ca mai ai doar 10 zile de preaviz. Cererea de CO trebuie aprobata de angajator, evident. Faptul ca suntem in preaviz nu schimba regulile impuse de legislatia muncii. Pe perioada de preaviz raporturile de munca se desfasoara normal.

Deci, ca sa revenim la legislatia muncii simplificata: Daca angajatorul este si el de acord, atunci DA, poti sa iti efectuezi zilele de CO in perioada de preaviz.

Sa vedem si cum efectuam zilele de concediu medical in perioada de preaviz

In acest caz, efectuarea zilelor de CM suspenda contractul individual de munca, asa ca suspenda si preavizul. Adica preavizul ingheata odata ce ai intrat in concediu medical si se continua de unde ai ramas in momentul in care iesi din medical. Concediul medical amana incetarea contractului individual de munca, asta e tot.

Sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...