Ai nevoie de 5-10 ani de munca serioasa ca sa ai parte de succes peste noapte

Sunt obisnuita sa muncesc cu adevarat si imi iau rolul foarte in serios. Si imi si place treaba asta pentru ca eu cred in munca cinstita si in activitate care sa dea roade frumoase in timp.

Nu cred ca detest prea multe lucruri in lume dar unul dintre ele este sa lancezesc. A lancezi este un verb care despre o forma de inactiune impletita cu sila, delasare si lene. Mai rau de atat chiar nu se poate, cel putin pentru mine :))

Ca sa intelegem de la bun inceput despre ce vorbim, eu sunt Fecioara cu ascendent in Fecioara. Mai fecioara decat mine nu se poate. Sunt la cota maxima de vrednicie. Ba chiar dau de dinafara si aici imi supar copiii si sotul. Ei stiu ce inseamna: „Dom’le, daca eu am pus cartile in biblioteca la centimetru, voi de ce le miscati?” Rolling eyes :))

Dar sa revenim. Promit sa discutam si despre zodii odata si odata. Voi aduce un elogiu lung zodiei Fecioara :))

Sa vorbim despre succes peste noapte. Este probabil cea mai nebuneasca idee din cate am vazut vreodata. Si imi dau seama, scriind aceste cuvinte, ca eu am fost invatata si setata sa gandesc ca succesul se castiga doar prin munca. Asa m-au invatat parintii si asa ii invat si eu pe copiii mei. Nu le-am spus niciodata nimic despre tras lozul cel mare, castigat la tombola vietii, mancat r..hat si apoi castigat bani, combinatii castigatoare etc.

La noi succesul peste noapte vine dupa ani de munca. Si partea cea mai buna este ca in anii acestia am putea sa avansam mult mai rapid daca:

-> Am crede mai mult in noi insine si am avea incredere in fortele proprii. Fiindca nimeni nu o sa iti cladeasca succesul pentru tine asa ca ai face bine sa stai bine cu increderea in tine si cu stima de sine.

-> Am invata sa nu ne mai criticam asa de des. Ne tragem la fund de fiecare data cand ne criticam excesiv. E bine sa ne dam seama ca am gresit si ca se putea mai bine dar este eronat sa ne risipam energia si timpul ca sa ne criticam ore in sir, zile in sir, ani in sir. Suna aiurea dar sunt oameni care se critica de cand se stiu pe aceleasi teme si aspecte (Sunt ametita, Sunt dezordonata, Sunt mana sparta etc. Vi se pare cunoscut?)

-> Am accepta ca vor fi esecuri si ca din ele invatam foarte multe. Doar sa nu te puna niciodata la pamant pentru prea mult timp. Da-ti voie sa iti plangi pierderile si greselile. Asuma-ti-le. Recunoaste-le. Invata din ele si mergi mai departe mai bine decat pana acum 🙂 Ar fi o treaba minunata sa stai bine cu nervii ca sa treci cu brio peste toate esecurile din care ai o tona de invataminte de tras.

-> Am intelege ca nu vom reusi niciodata nimic pe cont propriu. Totul se face cu ajutorul celor din jur. Doar sa fie oameni de incredere caci am avut eu si inca mai am (ii tin la distanta) oameni care mi-au sabotat munca cu tot felul de vorbe care mi-au taiat elanul pana in punctul in care mi-am pus sub semnul intrebarii propriile pasiune.

Deci alegeti-va bine de tot oamenii din jur, cei la care mergeti cand aveti nevoie de sprijin, ridicat moralul, dat incredere, oferit un sut in fund sa va reveniti mai repede dupa un esec.

-> Am reusi sa ii tinem la distanta pe cei care ne taie increderea si avantul. Gen cei care pot spune vorbe precum: „Nu o sa reusesti.” , „Nu stiu de ce te chinui.” , „Sunt alti scriitori mai buni ca tine si tot nu au avut succes.” , „Blogurile nu prea mai au succes. Mai bine te indrepti spre inca un job.” , „Daca nu au iesit bani din blogul tau in primul an, nu cred ca vor iesi niciodata.”

Dar noi stim faptul ca oamenii nu pot oferi altceva decat ce au in ei insisi 🙂 Personal i-am exclus complet din viata mea profesionala pe cei care mi-au taiat vreodata elanul. Accept critica constructiva. Nu accept sa intri in viata mea cu bocancii.

-> Am reusi mai multe daca am intelege ca succesul are nevoie de rabdare si perseverenta. Sa nu renunti niciodata la un vis in care crezi si la un lucru pe care il faci cu pasiune, cu toata inima. Renuntarea este singura forma sigura de a iti anula orice sansa de succes.

Asa ca succesul pe mine ma va prinde muncind in directia in care ma duce pasiunea. Nu voi atinge niciodata perfectiunea in ce fac si in niciun rol pe care il am ( mama, scriitoare, jurnalista, bloggerita samd). Dar drumul catre perfectiune este un lucru uimitor 🙂 Si necesar!

Sa aveti succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...