Cea mai buna razbunare este sa iti mearga bine pe toate planurile

Sa fii mama singura nu a fost niciodata simplu. Eu stiu cum este fiindca am trecut printr-o astfel de perioada si m-a invatat mai mult decat as fi crezut ca este posibil. Am crescut, m-am transformat si m-am dezvoltat in mod uimitor in timpul anilor in care am fost mama singura. Am fost fortata.

Insa nu toate mamicile singure reusesc sa treaca peste despartire. Multe raman cu resentimente uriase si stiu cat de multa paguba produc resentimentele. Sunt la fel cum sunt cariile pentru dinti. Sapa incet si sigur. Resentimentele incetoseaza mintea si nu te lasa sa te ocupi cu adevarat de copilul tau. Iti rapesc linistea, energia, bucuria de a trai. Si atunci nu mai ai ce sa oferi fiintei care conteaza cel mai mult in lume.

Ca sa il citez pe tata, „Este ultimul lucru de care mai ai nevoie. In rest le aveam pe toate.” 🙂

Ce sfat am primit eu cand eram in primele cateva luni de la despartire? „Cea mai dulce razbunare este sa ai succes in tot ce faci. Atat. Nimic mai mult.” Cu alte cuvinte, sa te concentrezi pe munca ta, pe copilul tau, pe reusite personale si profesionale, pe progres in cariera, pe siguranta financiara si orice altceva iti aduce prosperitate si pace in viata.

Am urmat sfatul fara nicio indoiala  si mereu a dat roade. Sa doresti unui om rau inseamna sa atragi tot raul asupra ta. Sa doresti unui om bine si tie la fel inseamna ca fii impacat cu tot ce a fost intre voi si sa iti dai voie sa mergi mai departe. Aceasta atitudine este de departe cea castigatoare.

Cat despre resentimente, ma bucur din suflet ca nu mai am. Am avut si le-am lasat in urma, ca pe un bagaj de care iti dai seama ca nu mai ai nevoie, ba chiar mai mult, iti ingreuneaza drumul. Va invit sa faceti acelasi lucru, sa lasati in urma orice resentiment. Zambiti, fiti fericite si lasati lumea sa vada cat de bine va merge.

Copiii nostri ne imita. Invata de la noi. Ii inspiram mai mult decat ne imaginam, in feluri vazute si nevazute, in mod constient si in subconstient. Le lasam lectii de viata ca mostenire. Si am face bine sa le lasam o mostenire buna, care sa ii ajute, sa ii ridice, sa ii inspire.

Asa ca va doresc razbunare placuta, adica succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...