Cronica de carte: Regula de 5 secunde, de Mel Robbins

„Regula de 5 secunde”, de Mel Robbins este una dintre cele mai puternice carti de dezvoltare personala din lume. Mel Robbins este deosebit de carismatica, motivanta si captivanta. Nu incerc sa fac rime 🙂 Asa a iesit. Mel Robbins este pur si simplu senzationala.

Cine nu o cunoaste pe Mel Robbins este rugat sa mearga pe Youtube si sa ii vada prelegerile. Este fantastica. Te scoate din orice vagauna a disperarii, a melancoliei, a delasarii, a demotivarii, a supararilor si necazurilor. Si nu trebuie sa faca decat sa va spuna povestea ei si apoi solutia pe care a gasit-o pentru a schimba totul.

Regula de 5 secunde functioneaza in orice aspect al vietii pe care vrei sa il imbunatatesti. Long story short, numeri de la 5 la 1 si apoi faci lucrul pe care stii ca trebuie sa il faci insa creierul te opreste. Te poate opri din teama de schimbare, teama de esec, teama de refuz, teama de noutate, teama de succes samd.

Exemple: 

  • sa te trezesti dimineata devreme, la ora planificata, ca sa poti sa faci sport si sa iti pui ziua in ordine. Numara de la 5 la 1 cand tentatia sa apesi butonul snooze iti da tarcoale. Apoi ridica-te din pat si incepe ziua fara sa mai amani nimic.
  • sa pui jos batonul de ciocolata. Numara de la 5 la 1 si pune batonul jos. Alege ceva mai sanatos si nu pierde din vedere obiectivul de slabire si de stil de viata sanatos.
  • sa aplici pentru un job pe care ti-l doresti dar iti frica de un refuz.

Citate care imi plac enorm, extrase din cartea ei: 

„Increderea de sine se cladeste cand faci lucruri care iti afirma sentimentul de sine, indeosebi cand sunt lucruri pe care nu le-ai face in mod normal, cum ar fi sa te trezesti la timp, sa vorbesti in fata adunarii la biserica sau sa-l abordezi pe CEO de la Cisco pe pista pentru biciclete. Acestea sunt acte de curaj cotidian si cladesc increderea de sine.”

„Lucrurile marunte nu sunt marunte deloc. Sunt cele mai importante lucruri dintre toate Si se aduna. Impulsionandu-te cu 5-4-3-2-1 sa faci <<lucruri marunte>> iti da incredere sa contribui la <<ordinea naturala a lucrurilor>>”

Mai sunt vreo 2000 – 3000 de citate care schimba tot ce stim pana acum despre increderea de sine, stima de sine, motivatie, vointa, puterea optimismului, gandire pozitiva si nu numai. Mel Robbins face minuni cu o carte incredibila si care nu va lasa nicio persoana indiferenta.

Va doresc spor la citit si succes in tot ce faceti!

 

S-ar putea să-ți placă și...