Retete si nutritie: Salata de rucola, patrunjel si morcov

Salata este obligatorie 🙂 Macar 2 pe zi, 2 salate frumoase, micute, atragatoare si super delicioase. Depinde numai de noi sa le pregatim de asa natura incat sa ne placa. Iar secretele stau in ingredientele pe care le alegem.

Ca sa va lamuresc pe deplin, stiu ca patrunjelul si rucola sunt super sanatoase insa cine le poate manca intr-o salata in care ele sa troneze ca personaje principale? Sa fim seriosi si sa ne cunoastem limitele :))) Oricat de mult le-as iubi, nu le poti rontai fara sa nu te intrebi daca faci bine ce faci :))

Asa ca introducem 2 ingrediente care contrabalanseaza verdele si il face total digerabil: morcovul si zeama de portocala 🙂

Lista de ingrediente pentru o salata sanatoasa si gustoasa in acelasi timp:

  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 mana de rucola
  • 1 morcov mediu
  • zeama unei portocale
  • 2 linguri de ulei de masline

Amestecam toate ingredientele dupa ce le-am tocat/ dat pe razatoare 🙂 Adaugam zeama de portocala, uleiul si lasam salata sa stea linistita minim 30 de minute. Va promit ca o sa va placa fiindca este o explozie de arome. Rucola este putin picanta iar portocala este dulce si acrisoara. Patrunjelul este fad dar il salveaza morcovul 🙂 Ca in viata. Unde nu esti tu de ajuns, ceri ajutorul unui prieten. Si ii intorci ajutorul cand are nevoie de el.

Cat de nutritiva este salata de rucola, cu patrunjel, morcov si portocala? Contine toata gama de vitamine si minerale necesara pentru un adult sanatos, plus fibre si uleiuri sanatoase. Folositi ulei din seminte de struguri, ulei de masline sau ulei de in, ulei din seminte de dovleac sau chiar ulei extravirgin de floarea soarelui. Sunt toate picaturi miraculoase de sanatate pura.

Sa aveti o zi frumoasa si un weekend cu vesti bune!

S-ar putea să-ți placă și...