Za’atar facut in casa, dupa o reteta simpla si rapida

Za’atar este un amestec de condimente, ierburi uscate si seminte. Este cel mai delicios amestec din lume, pe care il poti pune in tocanite, in humus, pe lipie libaneza, in ulei de masline si tahini <3 Si apoi il intinzi pe paine prajita si mananci pana ti se face rau :))

Ingredientele pe care eu le folosesc pentru un za’atar delicios:

  • seminte de susan
  • cimbrisor uscat
  • oregano uscat
  • maghiran uscat
  • sare
  • sumac

 

 

Amestecam toate ingredientele si le pastram intr-un recipient inchis bine, in camara, intr-un loc fara soare si fara caldura excesiva.

Din acest amestec specific arabesc, punem in humus si in fasolea batuta 🙂 Sau ungem o lipie libaneza cu putin ulei de masline si adaugam un pic de za’atar peste si apoi mancam 🙂 Mai jos este o poza cu humus in care am adaugat za’atar. Aroma de za’atar schimba complet un humus aparent banal intr-o mancare delicioasa <3

Desigur, nu toata lumea apreciaza za’atarul. Mie imi place enorm si atunci ma asigur ca am mereu in casa. O varianta ar fi sa il cumparati deja facut din magazinele turcesti – arabesti. Eu am cumparat de la o firma si nu mi-a placut aroma, motiv pentru care il fac singura in casa. Cu siguranta ca exista si alte branduri la care pot gasi za’atar insa daca il am pe al meu nu prea mai e nevoie de altceva 🙂

Sa aveti o zi linistita si spor la experiente culinare!

S-ar putea să-ți placă și...