365 de salate pentru fiecare zi din an, de Georgeanne Brennan

365 de salate in retete simple pentru fiecare zi din an 🙂 Ce altceva sa mai vrei? Cum poti sa te mai plangi ca nu ai idei de salata sau ca salatele ti se par plictisitoare sau fade? Chiar e greu cu o asemenea carte <3

Mi-am cumparat cartea aceasta acum 1 an si de atunci o tot deschid cand vreau idei noi de salata. Asa cum stiti, salatele mele nu au niciodata carne si nici branza sau oua. Salata este salata si ar trebui, dupa parerea mea umila, sa fie altcatuita doar din ingrediente vegetale.

Ce salate veti regasi in cartea autoarei Georgeanne Brennan? 

Salate cu verdeturi si ierburi aromatice, cu nuci si seminte, cu legume coapte sau fripte pe gratar, cu legume fierte sau innabusite, cu tot felul de uleiuri vegetale virgine si extravirgine.

Cat de utila este cartea pe o scara de la 1 la 10? O consider de nota 10 pentru ca imi ofera 365 de idei de salate pe care le pot prepara cu alimentele pe care le am in casa. Lucrurile sunt simple cand improvizezi, cand iti folosesti creativitatea si cand contopesti ideile culinare dintr-o carte minunata.

Repet, salatele mele nu au carne si nici alte ingrediente de origine animala. Sa mentinem lucrurile simple, asa cum le stim noi. Salata e salata. Gratarul este altceva.

Cum sunt salatele din carte? Unele sunt minunate iar altele sunt cu adevarat geniale. Autoarea vine cu idei super tari pe baza carora te poti inspira si realiza salate delicioase si super sanatoase. Eu am eliminat carnea si legumele pe care nu le gasesc la noi pe piata si la final mi-au iesit niste salate pur si simplu uimitoare 🙂 Le servesc la mesele zilnice, precum si la mesele festive, cand am grija sa prepar minim 3-4, pentru ca niciodata nu este suficient una singura 🙂

Sanatate maxima si o zi frumoasa!

S-ar putea să-ți placă și...