Legislatia muncii explicata: Concedierea pe criteriu de varsta este interzisa

Nu poti concedia o persoana pe criteriu de varsta. Si asta se intampla indiferent in ce domeniu iti desfasori afacerea.

Recent mi s-a povestit despre situatia unei receptionere. Lucreaza la receptia unui salon de infrumusetare si desi este o persoana super organizata si punctuala, sociabila si ce mai doriti voi, nu mai indeplineste o conditie pe care angajatorii o considera esentiala: varsta, ati ghicit.

Long story short, vor o persoana tanara care sa fie in prima linie, la receptie. Este imaginea companiei, intr-un fel…

Oameni buni, concedierea din cauza varstei este interzisa prin lege. Deci nu concediem pe nimeni fiindca nu mai este tanar si a inceput sa aiba riduri. Sa fie clar. Concedierea pe criteriu de varsta este interzisa prin lege. Nu are treaba cu bunavointa angajatorului.

Recomandarea mea este sa va schimbati perceptia. Persoanele in varsta sunt adevarate comori pentru orice companie. Sunt foarte des mai punctuale, mai serioase, mai pricepute, mai rabdatoare, mai calme, mai vesele si mai optimiste decat persoanele mai tinere. No offence 🙂

Am intalnit in cariera mea persoane in varsta care mi-au demonstrat forta, caracter, viteza, perseverenta, calm si rabdare pe care tinerii chiar nu le poseda. Fiindca ele vin cu timpul, cu varsta.

Va indemn sa nu priviti catre varsta inaintata ca si cum ar fi un lucru rau, ci dimpotriva, un avantaj. Oamenii acestia au experienta din care toti avem de invatat. Daca stim sa ii apreciem si daca le intelegem valoarea.

Sa fiti sanatosi si sa avem minte limpede sa le rezolvam pe toate!

S-ar putea să-ți placă și...