Lamai conservate in zahar, perfecte pentru ceai, limonada si prajituri

Lamaile se pastreaza foarte bine in zahar, in miere, in sare. Da, poate ati aflat ceva nou cu aceasta ocazie. Spre exemplu, marocanii iubesc lamaile pastrate in sare 🙂 Adauga foi de dafin, cuisoare, ienibahar si le lasa in sare pana cand le vor consuma in preparatele lor traditionale.

Pana sa ajung sa le conserv in sare, le-am conservat in zahar alb, in zahar brun si in miere. Toate combinatiile sunt absolut geniale iar mie imi amintesc de cand eram mica si mama avea mereu asa ceva in frigider.

Nu exista esenta de vanilie 🙂 Si mai bine! Caci mama facea in casa un amestec senzational din lamai, zahar alb si putina rabdare ca aroma cojii de lamaie sa intre in cel mai gustos sirop din lume <3

Ingrediente necesare pentru lamai conservate in zahar:

  • 5-6 lamai
  • 20 de linguri de zahar

Sofisticatul procedeu 🙂

  1. Spalati lamaile bine de tot
  2. Tocati lamaile dupa cum doriti, feliute, cubulete, sferturi. Mie imi plac feliute frumoase si elegante 🙂 Caci sunt o printesa uneori, atunci cand nu ma priveste nimeni :)))
  3. Revenim… concentrati-va. Lamaile tocate se aseaza in straturi in borcane. Adaugam cate 2 linguri de zahar dupa fiecare strat de lamai.
  4. Apasam bine lamaile, pana la refuz si dincolo. Vrem ca zeama de lamai sa acopere straturile de lamai.
  5. La final, dupa ce am pus toate lamaile in borcane, mai adaugam cate o lingura de zahar deasupra. Si punem capacul borcanelor.
  6. Pastram borcanele la foc ferit de lumina, in camara, undeva unde este rece. Ideal ar fi in frigider.

Scoateti cate 2-3 feliute de lamaie si puneti-le in ceaiul fierbinte. Sau in sosul cu care glazurati negresele. Ma veti pomeni foarte multi ani 🙂 O sa iubiti treaba asta minunata cu lamaile si credeti-ma ca are mai multa vitamina C decat ce gasiti la farmacie.

Personal, imi plac feliile de lamaie conservata abia dupa 3-4 zile de cand le-am pus la borcan. Aroma din coaja are timp sa infuzeze tot borcanul si chiar nu se compara cu zeama de lamaie stoarsa pur si simplu. Coaja da parfumul si uleiul esential de lamaie.

Cum mai consum eu lamaia conservata in zahar? Cu apa fierbinte si ghimbir. Cu ceai de fructe de padure. Cu ceai de tei, cum ne facea mama cand eram mici si raceam <3

Cam atat. Simplu si rapid. Esentialul pentru orice frigider de gospodiva 🙂

Sa fiti sanatosi, sa va bucurati de lucrurile marunte si nu uitati ca sunt aparent marunte!

S-ar putea să-ți placă și...