De ce pastrez urzici la congelator? 3 intrebuintari esentiale

Pastrez urzici la congelator pentru ca le ador aroma in ciorba 🙂 Bors de legume cu urzici <3 Cine nu a incercat trebuie neaparat sa o faca pentru ca este o aroma pe care nu o vei putea obtine cu nicio alta verdeata. Este umami!

Urzicile se spala bine, se elimina paiele si apoi se zvanta putina. Se baga in pungi si le pastreaza la congelator. Cand aveti nevoie de ele se loveste punga de masa si se foloseste un bloc de urzici.

3 intrebuintari esentiale pentru urzici:

  1. Adaugati-le in orice ciorba, supa, bors. Doar o mana de urzici dau o aroma incredibila. Chiar nu e nevoie de mai mult.
  2. Adaugati-le in apa de la cartofi, cand pregatiti un piure. Fierbeti urzicile odata cu cartofii si apoi pisati-le impreuna cu acestia. Faceti piure-ul ca de obicei. Urzicile dau o aroma incredibila unui piure aparent banal. Adaugati-le in orice tocanita pentru o aroma aparte.
  3. Nu in ultimul rand, adaugati-le in apa fierbinte si fierbeti-le 15 – 25 de minute pentru a obtine cea mai sanatoasa bautura din lume. Apa de la urzici este incarcata cu vitamine si minerale si se spune in popor ca ar avea puterea de a curata organismul si a detoxifia in cel mai bland mod posibil.

    Nu e rau pentru o urzica 🙂

Sa fiti sanatosi si optimisti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...