Ocean Waves, o animatie geniala de la Studio Ghibli

Regizata de Tomomi Mochizuki si lansata in 1993, Ocean Waves este o animatie geniala, la fel cum sunt toate animatiile Studio Ghibli, cel putin toate pe care am avut ocazia sa le vad pana acum.

Valurile Oceanului, in traducere la noi, spune povestea a 2 prieteni, Taku si Yutaka, elevi ai aceleiasi scoli. Totul se schimba cand in peisaj apare frumoasa si inteligenta Rikako, o eleva transferata de la o scoala din Tokyo.

De Rikako se indragosteste Taku. Mai incolo, dupa cativa ani, isi da seama si Yutaka faptul ca a fost mereu indragostit de ea. Sportiva, cu note mari si cu o atitudine sobra, Rikako se diferentiaza de restul elevelor.

Farmecul animatiei nu se poate reda in cuvinte, motiv pentru care nici nu va mai retin. Va recomand cu drag sa vedeti aceasta animatie geniala, desenata minunat si care reda cum nu se poate mai frumos cultura specific asiatica. Este o impletitura geniala intre disciplina, dragoste pentru educatie, simplitate si respect pentru cei din jurul nostru.

Nu cred ca am vazut vreodata aceste trasaturi mai bine decat in filmele lui Hayao Miyazaki si in cele ce apartin de Studio Ghibli. Oamenii stiu cum sa scoata in evidenta ce e frumos in oameni. Iar imaginile iti raman in minte ca niste tablouri pe care ai vrea sa le pastrezi vesnic in memorie.

Ocean Waves este acum pe Netflix. Aici l-am vazut ieri si vi-l recomand cu drag!

Vizionare placuta!

Sursa foto: Pinterest.com

S-ar putea să-ți placă și...