Castelul umblator al lui Howl, un alt film genial, de Hayao Miyazaki

Daca esti fan Studio Ghibli inseamna ca trebuie sa fi vazut „Howl’s Moving Castle”. In traducere in limba romana ar veni „Castelul umblator al lui Howl”. Este una dintre cele mai tari animatii japoneze din lume. Ever 🙂 Dar atentie ca acesta este efectul filmelor Studio Ghibli. Dupa fiecare animatie vazuta esti sigur ca aceasta este cea mai tare! Si apoi vezi alta si ti se pare ca aceea este de fapt cea mai tare!

Castelul lui Howl este de fapt o metafora pentru tot ce ducem dupa noi in viata reala. De la frici, regrete, dorinte exprimate si dorinte ascunse, de la reusite si esecuri, de la lucruri pe care ni le asumam si pana la lucrurile pe care ne este frica sa le exprimam, viata noastra este un castel care le inglobeaza pe toate.

Sophie si Vrajitorul Howl sunt personajele principale ale acestei animatii delicioase. Sophie este blestemata de o vrajitoare rea si se transforma intr-o batranica de 90 de ani. De aici incepe adevarata aventura a unei fete care pana in acest moment nu reusise sa se bucure cu adevarat de frumusetea vietii ei. Are de infruntat vrajitoare, blesteme, duhuri rele si magia cea mai puternica din lume pentru a-si recapata viata.

Cat de minunata este animatia lui Hayao Miyazaki? Pe o scara de la 1 la 10, ii dau 10 fara sa clipesc. Am vazut filmul pe DVD acum multi ani si il voi revedea cu drag in curand pe Netflix unde cred ca trebuie sa apara.

Va recomand cu mare drag Howl’s Moving Castle. O sa va vrajeasca asa cum doar filmele Studioului Ghibli o fac. Pentru 2 ore cat tine filmul veti uita de problemele de azi si de grijile de maine. Veti ajunge direct in inima unui film de care nu veti uita niciodata. Cine nu crede in magie isi va schimba parerea dupa acest film 🙂

Vizionare placuta si multa sanatate!

Sursa foto: www.gkids.com

S-ar putea să-ți placă și...