Porco Rosso, o animatie superba a lui Hayao Miyazaki si Studio Ghibli

Porco Rosso este un film genial pe care trebuie sa recunosc ca nu am crezut ca il voi iubi asa mult. L-am lasat mereu pe ultimele locuri, atunci cand deja am vazut foarte multe animatii ale lui Hayao Miyazaki si ale Studio Ghibli.

Cumva nu am crezut ca personajul cu cap de porc ar putea sa me impresioneze 🙂 L-am subestimat. Numai Hayao Miyazaki ar putea sa te faca sa il iubesti pana la finalul filmului.

Marco este personajul principal, un tip dur, glacial, care si-a pierdut increderea in umanitate. Si ca rezultat un blestem i-a schimbat aspectul si i-a dat capul de porc. Aveti rabdare, e mai mult de atat 🙂 Motivul este asemanator cu cel din Howl’s Moving Castle, unde personajul principal este blestemat sa se transforme intr-o batranica fiindca isi pierduse increderea in propria femininate si in propria fire.

Cumva, in multe dintre animatiile lui Hayao trebuie sa ai rabdare sa intelegi ce a vrut autorul sa transmita.

In Porco Rosso, Hayao Miyazaki isi dau frau liber imaginatiei asa cum o face in toate animatiile sale. Si o face cu succes si cu mare indemanare. Filmul a fost genial acum 5 ani, cand l-am putut vedea pe DVD.

Il revad zilele acestea cu drag si abia astept sa redescopar ideile lui Hayao Miyazaki precum si alte lucruri pe care prima data nu le-am putut intelege. Caci asa sunt toate filmele lui. Se lasa descoperite mai mult si mai mult cu fiecare data cand le revezi 🙂

Vizionare placuta si weekend minunat!

sursa foto: Gkids.com

S-ar putea să-ți placă și...