Princess Mononoke, o veritabila opera de arta a lui Hayao Miyazaki

Princess Mononoke spune o poveste cu adevarat minunata, o poveste a celor care aleg sa isi sprijine principiile in care cred, dincolo de frica si indoieli, dincolo de teama de a suferi si de a da gres, dincolo de teama de a-i pierde pe cei apropiati si de a-si atrage ura celor cu interese ascunse.

Printesa Mononoke este o eroina cum numai in filmele lui Hayao poti descoperi. Asa cum ne-a obisnuit pana acum, toate scenele sunt puternic incarcate de elemente ale magiei si supranaturalului. Printesa Mononoke este o fata crescuta de lupi, in padurile de langa Imperiul de Fier.

Ea va lupta pana la ultima picatura de sange pentru a mentine cat mai departe efectul distrugator al oamenilor pentru tribul pe care il protejeaza si pentru natura pentru care oamenii nu mai au respect.

Aceasta tema este raspandita in toate animatiile lui Hayao Miyazaki. Oamenii trebuie sa reinvete sa acorde respectul cuvenit naturii si animalelor.

Printesa Mononoke nu este absolut deloc asa cum si-ar imagina cineva ca arata sau se poarta o printesa. Din acest contrast se nasc si cele mai frumoase scene din film.

Va recomand cu drag aceasta animatie superba insa nu este pentru copii. Cred ca de la 16 ani in sus o pot intelege si o pot asimila.

Vizionare placuta si un weekend minunat!

sursa foto: Gkids.com

S-ar putea să-ți placă și...