Mame singure fericite: Nu ești niciodată singură și nu iti permiți să fii vulnerabilă

Dacă aș da un sfat femeilor care joacă rolul de mama singură, le-aș spune că joacă un rol extrem de dur și în niciun caz nu au voie să se simtă vulnerabile. Nici măcar o secundă. Gandiți-vă că nu va permiteți să fiți slabe.

Le-aș mai spune că nu sunt singure. Că au aliați, au prieteni, au rude, au oameni care le pot oferi ajutor. Doar să ceară sprijinul, să caute îndrumare și să accepte sfaturi abia după ce le-au cernut suficient.

Nu suntem niciodată singure iar ajutorul poate veni din partea celor de la care ne așteptăm poate mai puțin sau chiar deloc. O rudă îndepărtată, o vecină de pe scară blocului, o colegă din gimnaziu, o profesoară din facultate. De la cineva primești hăinuțe pentru copilul tău, de la altcineva primești o un căruț, de la cineva primești cărți de colorat și de la altcineva poate primești o slujba stabilă.

În viață nimic nu este bătut în cuie și nicio situație nu trebuie tratată ca un final de drum. Finalul este unul singur și nimeni nu îl cunoaște. Noi acum muncim să ne ducem viața într-o direcție în care să ne construim o familie fericită. Cu resursele de care dispunem în acest moment. Dacă reușești să te gospodărești vei face mai mult decât fac femeile cu venituri uriașe.

Un alt sfat pe care l-aș da mamelor singure este să nu se creadă niciodată vulnerabile. Nu sunteți vulnerabile. Sunteți puternice, mai puternice decât v-ați imaginat vreodată. Sunteți mai puternice decât o armata de bărbați fiindcă sunteți inteligente, sunteți perseverente, va știți interesul și știți că nimeni nu va poate opri din a obține ceea ce va doriți cel mai mult. Să va vedeți copiii fericiți, să le oferiți o familie fericită și un cămin minunat. Pentru asta este nevoie de o femeie cu adevărat puternică.

Să fiți puternice, să aveți motivație și energie să le duceți pe toate!

S-ar putea să-ți placă și...