Nutritie explicata: Ce inseamna sa ajungi la obezitate morbida si ce sanse ai sa iti revii?

Obezitatea morbida inseamna sa ai un numar de kilograme mult in exces raportat la inaltimea ta, in linii mari. Mai departe, notiunea de obezitate morbida inseamna o gramada de lucruri foarte importante.

Inseamna ca poti oricand sa patesti ceva din cauza faptului ca organismul nu mai face fata greutatii acumulate. Organele interne sunt tensionate, lucreaza la turatie maxima atat timp cat pot lucra si dintr-o data se poate sa nu mai faca fata si chiar sa cedeze.

Asta inseamna obezitate morbida si implica faptul ca se pune prea multa presiune pe organele interne si ca excesul de greutate poate oricand sa provoace daune ireparabile organismului.

Se poate repara obezitatea morbida? Da, evident! Obezitatea se trateaza indiferent in care stadiu ne-am afla! Deci, da. Nu disperati daca va aflati in orice stadiu de obezitate v-ati regasi.

Iata stadiile in care ne putem regasi, in functie de greutate, inaltime si varsta:

Subponderalitate – Normoponderalitate – Supraponderalitate – Obezitate gradul 1 – Obezitate gradul 2 – Obezitate morbida

Ce este important de retinut este faptul ca in cazul persoanelor care sufera de obezitate morbida este nevoie de ajutor specializat, de medici specialisti in acest domeniu, cu experienta serioasa.

Deci incepatorii si tehnicienii nutritionisti nu au cum sa ajute cazurile de obezitate avansata. Pot gresi, pot lua decizii eronate si orice pas gresit costa enorm. Acolo unde discutam despre obezitate morbida nu mai avem timp de pierdut. Este nevoie de actiune calculata, de pasi bine masurati, de un specialist care sa stie cum sa actioneze corect si eficient.

Alimentatia adecvata + un plan de miscare = iata ecuatia care poate aduce rezultate incredibile. Conditia este sa existe vointa 🙂 Fiindca acolo unde exista vointa exista putere de lucru cu un nutritionist priceput iar rezultatele nu vor intarzia 🙂

Asa ca va doresc multa vointa, sa va doriti sa dati inapoi greutatea excesiva de care nu aveti nicio nevoie si sa incepeti sa faceti loc pentru noi haine cu masuri mult mai mici in dulapurile voastre 🙂

Succes in tot ce faceti si multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...