Legislatia muncii explicata: Doi colegi se injura sau se imbrancesc. Ii putem cerceta disciplinar?

Legislatia muncii explicata vine la pachet si cu exemple concrete, ca sa intelegem ce si cum. Astazi vom vizualiza o situatie care se intampla foarte des la locul de munca: violenta intre salariati, fie ea verbala sau fizica.

Intrebarea care se pune: Salariatii care sunt violenti verbal sau fizic pot fi cercetati disciplinar? Daca da, pe ce motiv?

Pe motiv de nerespectare a disciplinei la locul de munca, aspect pe care va recomand sa il aveti prins in ROI (Regulament de Ordine Interioara).

Salariatii nu au voie sa isi vorbeasca urat, sa se injure, sa se loveasca, sa provoace conflicte samd. In caz contrar sunt pasibili de avertisment scris sau de alte sanctiuni disciplinare care necesita, nu uitati, cercetare disciplinara cu tot balamucul aferent.

Cercetarea disciplinara are nevoie de referat, comisie de cercetare disciplinara, procese verbale, ascultarea salariatilor, prezentarea dovezilor, reprezentarea din partea Sindicatului si nu numai. Este munca multa si e bine sa nu ajungem la cercetari disciplinare.

Ideal este sa le oprim din start, inca din faza de instruire introductiv generala. Cine stie SSM stie ce este IIG. Instruirea introductiv generala este menita sa predea noilor salariati regulile de securitate si sanatate in munca. Aici predam si prevederi din ROI si amintim si faptul ca violenta la locul de munca nu este permisa.

Sa avem succes in tot ce facem si un weekend minunat!

S-ar putea să-ți placă și...