Legislatia muncii explicata: Daca lucrez la 2 angajatori pot primi tichete de masa de la ambii?

Legislatia muncii nu este simpla dar o simplificam noi, atat cat putem, atat cat ne pricepem. Si acolo unde nu ne mai pricepem, acolo intrebam si noi specialistii in legislatia muncii, specialistii in salarizare si contributii, specialistii in dreptul muncii si conflicte de munca samd.

 

Astazi discutam despre un aspect deosebit de important pentru toata lumea. Toti salariatii vor sa stie ce se intampla cu tichetele de masa in cazul in care lucreaza la mai multi angajatori.

Raspunsul este simplu. Primim tichete de masa doar la angajatorul la care avem functia de baza declarata.

Adica putem sa fim cu 8 ore angajati la compania X si cu 4 ore la compania Y. Daca avem functia de baza declarata la compania X, atunci de aici ne luam tichetele de masa. De la compania Y luam doar salariu, nu si tichete de masa.

Sa avem succes in tot ce facem si spor la legislatia muncii!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...