Ce inseamna clauza de mobilitate din contractul individual de munca?

Clauza de mobilitate reprezinta una dintre uneltele pe care angajatii si angajatorii le au la dispozitie pentru ca raporturile de munca sa se desfasoare mai bine.

In mod concret, inseamna ca partile stabilesc faptul ca salariatul nu isi realizeaza activitatea intr-un loc stabil de munca. Si in acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.

Codul muncii spune acest aspect. Clauza de mobilitate reprezinta o clauza specifica ce poate fi negociata si cuprinsa in cadrul contractului individual de munca.

Sa dam cateva exemple de angajati ce pot avea clauza de mobilitate in contractul lor de munca: salariatii care isi desfasoara activitatea la mai multe puncte de lucru, salariatii care se plimba pe la mai multi beneficiari pentru a presta activitatea profesionala pentru care au fost angajati, precum instalatorii si meseriasii angajati in cadrul unei firme de prestari servicii de reparatii samd.

Pentru acesti angajati se poate negocia o astfel de clauza. Activitatea prestata astfel poate fi remunerata si acest lucru reprezinta o miscare foarte buna pentru angajatorii care doresc sa isi recompensese salariatii care nu au un loc stabil de lucru.

Atat despre clauza de mobilitate pentru astazi. Va mai astept cu intrebari de legislatia muncii pe contul meu de LinkedIn. Le tratam pe toate pas cu pas si in formula simplificata 🙂
Maria Nicutar

S-ar putea să-ți placă și...