Clauza de neconcurenta pe 3 luni de la incetarea contractului de munca. Se poate?

Da, se poate. Clauza de neconcurenta nu are o perioada minima stabilita in Codul muncii. In mod concret, Codul muncii spune ca o clauza de neconcurenta isi poate face efectul pentru o perioada de maxim 2 ani de la incetarea contractului de munca.

Deci, in cuvinte simple, din momentul in care incetam activitatea cu angajatorii nostri, incep sa curga cele 3 luni in care primim o indemnizatie de neconcurenta in schimbul alegerii noastre de a nu presta anumite activitati profesionale in cadrul anumitor concurenti ai fostului angajator.

Va mai amintesc faptul ca o clauza de neconcurenta este nula daca in cadrul acesteia nu se stabileste lista tertilor pentru care nu se va presta activitate, activitatile care se interzic a fi prestate, cuantumul indemnizatiei de neconcurenta platita lunar, aria geografica in care salariatul poate fi in reala competitie cu angajatorul.

Mai mult, nu uitati faptul ca in Codul muncii se stabileste faptul ca o clauza de neconcurenta nu poate avea ca efect interzicerea in mod absolut a exercitarii profesiei salariatului sau a specializarii pe care o detine.

Sa aveti succes in tot ce faceti si sa auzim numai de bine!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...