Clauza de neconcurenta pe 3 luni de la incetarea contractului de munca. Se poate?

Da, se poate. Clauza de neconcurenta nu are o perioada minima stabilita in Codul muncii. In mod concret, Codul muncii spune ca o clauza de neconcurenta isi poate face efectul pentru o perioada de maxim 2 ani de la incetarea contractului de munca.

Deci, in cuvinte simple, din momentul in care incetam activitatea cu angajatorii nostri, incep sa curga cele 3 luni in care primim o indemnizatie de neconcurenta in schimbul alegerii noastre de a nu presta anumite activitati profesionale in cadrul anumitor concurenti ai fostului angajator.

Va mai amintesc faptul ca o clauza de neconcurenta este nula daca in cadrul acesteia nu se stabileste lista tertilor pentru care nu se va presta activitate, activitatile care se interzic a fi prestate, cuantumul indemnizatiei de neconcurenta platita lunar, aria geografica in care salariatul poate fi in reala competitie cu angajatorul.

Mai mult, nu uitati faptul ca in Codul muncii se stabileste faptul ca o clauza de neconcurenta nu poate avea ca efect interzicerea in mod absolut a exercitarii profesiei salariatului sau a specializarii pe care o detine.

Sa aveti succes in tot ce faceti si sa auzim numai de bine!

S-ar putea să-ți placă și...