Codul muncii explicat: Solicitarea testului de sarcina este interzisa?

Dragilor, legislatia muncii nu este simpla. Aceasta este vestea proasta. Vestea buna este ca legislatia muncii poate fi simplificata. Deci nu va asteptati sa stapaniti legislatia muncii fara efort si dintr-o singura inghititura. Este nevoie de doze mici, usor de asimilat, in bucatele fragmentate.

Astazi tratam un singur aspect: Avem voie sa cerem salariatelor noastre si candidatelor la angajare sa ne aduca test de sarcina?

Nu, Codul muncii spune clar ca nu se permite solicitarea la angajare a testelor de graviditate. Este interzisa.

Deci daca doriti sa stiti daca salariatele voastre sunt sau nu insarcinate, raspunsul il veti afla abia cand vor veni sa va instiinteze in mod oficial, cu scrisoare medicala de la medicul specialist. Dar nu este nicio tragedie pentru ca salariatele care sunt si mamici sunt de cele mai multe ori mult mai stabile, mai perseverente, mai motivate si mai eficiente decat alti angajati.

Asa sunt mamele! Stim sa facem si multitasking, avem si o mare putere ematica, intelegem membrii echipei, stim sa delegam si suntem si executante geniale. Ca sa nu mai spunem despre puterea noastra de organizare si disciplina muncii. Mai bine decat salariatele care au copii nu stie nimeni!

Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si spor la legislatia muncii simplificata!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...