Codul muncii explicat: Solicitarea testului de sarcina este interzisa?

Dragilor, legislatia muncii nu este simpla. Aceasta este vestea proasta. Vestea buna este ca legislatia muncii poate fi simplificata. Deci nu va asteptati sa stapaniti legislatia muncii fara efort si dintr-o singura inghititura. Este nevoie de doze mici, usor de asimilat, in bucatele fragmentate.

Astazi tratam un singur aspect: Avem voie sa cerem salariatelor noastre si candidatelor la angajare sa ne aduca test de sarcina?

Nu, Codul muncii spune clar ca nu se permite solicitarea la angajare a testelor de graviditate. Este interzisa.

Deci daca doriti sa stiti daca salariatele voastre sunt sau nu insarcinate, raspunsul il veti afla abia cand vor veni sa va instiinteze in mod oficial, cu scrisoare medicala de la medicul specialist. Dar nu este nicio tragedie pentru ca salariatele care sunt si mamici sunt de cele mai multe ori mult mai stabile, mai perseverente, mai motivate si mai eficiente decat alti angajati.

Asa sunt mamele! Stim sa facem si multitasking, avem si o mare putere ematica, intelegem membrii echipei, stim sa delegam si suntem si executante geniale. Ca sa nu mai spunem despre puterea noastra de organizare si disciplina muncii. Mai bine decat salariatele care au copii nu stie nimeni!

Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si spor la legislatia muncii simplificata!

S-ar putea să-ți placă și...