Unde mai gasesti farfurii vintage si farfurii la mana a doua?

Farfuriile vechi sunt asa de frumoase si asa de greu de gasit in ziua de azi. Mie imi plac farfuriile vechi, din portelan romanesc. Nu ma dau in vant dupa opal, acest nou tip de portelan alb si care aduce putin cu melamina. Mie imi plac farfuriile pe care le mai gasim in gospodariile bunicilor si strabunicilor. Ideea e ca nu se mai fabrica si nu se mai gasesc.

Si cel mai mult imi plac farfuriile cu motive romanesti, cele pictate manual si cele cu motive taranesti, rustice. Ia-le de unde nu-s… Parintii mei le-au schimbat incet incet cu vesela noua. Dar vesela noua nu are personalitate.

Recent am inteles ca exista magazine cu farfurii la mana a doua, second-hand in mai multe cartiere din Bucuresti. Unul este aproape de Dristor si abia astept sa il vizitez. Sper sa ma intorc acasa cu farfurii minunate, chiar si cu riscul sa fie zgariate sau putin ciobite. Ce nu face omul pentru o farfurie cu putina istorie 🙂

De unde mai putem face rost de farfurii vechi si farfurii la mana a doua? Din targurile de vechituri care se organizau inainte Sambata. Azi nu se mai organizeaza din cauza epidemiei. Dar asteptam cumintele sa treaca prostia asta de virus si sa vedeti voi ce farfurii minunate se vand la mana a doua la preturi super bune. Exista farfurii romanesti dar si farfurii de colectie din Marea Britanie, Germania, Italia si nu numai. Majoritatea sunt super scumpe daca le luati de pe site-uri de antichitati. Dar in targurile noastre se vand ca niste farfurii la mana a doua 🙂

 

 

Unde altundeva mai gasim farfurii la mana a doua? Pai unde mai simplu daca nu la parinti, bunici, matusi si vecine in varsta? Au sigur farfurii si boluri vechi, cu desene minunate, cu design vintage de bun gust. Oferiti-le ceva la schimb si vedeti ce puteti gasi. Sunt multe persoane care abia asteapta sa scape de ele 🙂 Nu toata lumea apreciaza portelanul vechi!

Acum cateva luni mi-a povestit o prietena ca a trecut pe langa o scara de bloc unde era o stiva uriasa de farfurii super frumoase, din portelan vechi. Ce sa va povestesc? I-a fost rusine sa cheme un taxi sa urce farfuriile sa le duca acasa! Dom’le, le luam, jur :)) Ce nu face omul pentru portelan cu bun gust?

Deci, dragelor, daca stiti pe cineva care are farfurii vechi, la mana a doua, nu scapati ocazia. Luati-le si pastrati-le sau dati un semn si venim noi sa le luam :))

Sa fim sanatoase si sa auzim numai de bine!

 

S-ar putea să-ți placă și...