De ce avem nevoie de specialisti in legislatia muncii si HR ca de aer?

Specialistii in Legislatia Muncii si Resurse Umane sunt, fara doar si poate, unii dintre cei mai importanti profesionisti dintr-o companie. Daca iti angajeaza personal prost, tu o sa lucrezi cu ei. Daca iti fac varza Revisalul, tot tu o sa ai de tras. Daca nu cunosc legislatia muncii la modul cel mai serios, la urmatorul control ITM o sa stii de ce trebuie sa ai oameni buni in departamentul de Resurse Umane.

Dar mare atentie ca specialistii in Legislatia muncii si HR trebuie sa fie lasati sa isi faca treaba ca la carte. Nu indoim legislatia muncii, nu ne prefacem ca nu o stim, nu cerem departamentului HR sa faca bici, nu ne indoim atunci cand specialistii in Resurse Umane ne spun ca ce urmeaza sa decidem nu este conform cu legislatia in vigoare.

Acolo unde legislatia muncii nu este respectata intru totul apar probleme, se declanseaza posibile conflicte de munca, apar disfunctionalitati pe care mai apoi le corectam greu.

Este deosebit de important sa avem in firma oameni care sa stie legislatia muncii, sa fie dispusi sa o studieze zilnic, sa fie dispusi sa isi puna intrebari, sa mearga la conferinte de legislatia muncii, sa participe la seminarii de resurse umane, sa isi cumpere carti de specialitate pentru profesionistii din legislatia muncii, managementul resurselor umane, dreptul muncii si nu numai.

Eu v-am spus ca nu e usor sa fii om de HR. Este, dimpotriva, una dintre cele mai dificile meserii din lume. Dar cinste celor care o practica asa cum trebuie, cu drag si pasiune!

Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si spor la managementul resurselor umane!

S-ar putea să-ți placă și...