Mai primesti salariul daca esti trimis 3 luni la cursuri in alt oras si nu mai lucrezi? Se diminueaza?

Am fost intrebata de curand ce se intampla in cazul in care suntem trimisi la cursuri in alta localitate, in alt oras, in alta tara pentru o perioada de timp. Mai primim salariu in acest timp? Se diminueaza?

Nu, raspunsul este nu, nu se diminueaza. Luam salariu ca si pana acum. Dar conditia este ca participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala sa fie initiata de angajator.

Angajatorul suporta toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare. Tot el ne plateste si salariul integral.

Va mai amintesc faptul ca formarea profesionala se realizeaza atat la initiativa angajatorului, cat si la initiativa salariatului.

Daca angajatorii ne trimit la curs, evident ca ei suporta toate cheltuielile. Dar, in acelasi timp, au dreptul sa ne bage sub nas si o clauza de formare profesionala.

Despre clauzele de formare profesionala vom mai vorbi ca sa spulberam si mitul conform caruia daca ai fost trimis la formare profesionala atunci nu mai poti demisiona. Dom’le, interdictia de a-ti da demisia chiar nu exista. Eu cel putin nu am vazut niciodata o clauza prin care un angajat sa nu aiba voie sa isi dea demisia. Daca exista trebuie sa stim despre ea.

Va salut cu drag,
Maria Nicutar

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...