Mai primesti salariul daca esti trimis 3 luni la cursuri in alt oras si nu mai lucrezi? Se diminueaza?

Am fost intrebata de curand ce se intampla in cazul in care suntem trimisi la cursuri in alta localitate, in alt oras, in alta tara pentru o perioada de timp. Mai primim salariu in acest timp? Se diminueaza?

Nu, raspunsul este nu, nu se diminueaza. Luam salariu ca si pana acum. Dar conditia este ca participarea la cursurile sau stagiile de formare profesionala sa fie initiata de angajator.

Angajatorul suporta toate cheltuielile ocazionate de aceasta participare. Tot el ne plateste si salariul integral.

Va mai amintesc faptul ca formarea profesionala se realizeaza atat la initiativa angajatorului, cat si la initiativa salariatului.

Daca angajatorii ne trimit la curs, evident ca ei suporta toate cheltuielile. Dar, in acelasi timp, au dreptul sa ne bage sub nas si o clauza de formare profesionala.

Despre clauzele de formare profesionala vom mai vorbi ca sa spulberam si mitul conform caruia daca ai fost trimis la formare profesionala atunci nu mai poti demisiona. Dom’le, interdictia de a-ti da demisia chiar nu exista. Eu cel putin nu am vazut niciodata o clauza prin care un angajat sa nu aiba voie sa isi dea demisia. Daca exista trebuie sa stim despre ea.

Va salut cu drag,
Maria Nicutar

S-ar putea să-ți placă și...