Cel mai bun curs de legislatia muncii? Recomandarile mele pentru viitorii specialisti!

Legislatia muncii nu este simpla dar poate fi simplificata. De obicei iti trebuie un consilier juridic, un avocat de dreptul muncii, un specialist in legislatia muncii si un specialist in resurse umane ca sa poti sa inveti sa descifrezi Codul muncii ca la carte. Adica din toate sursele posibile 🙂

Eu am avut aceasta ocazie si am ajuns la concluzia ca niciodata nu trebuie sa subestimezi puterea unui grup eterogen. Ideile bune vin in echipa. Si legislatia muncii este mult simplificata atunci cand sunt mai multi specialisti care sa dezbata in mod constructiv o problema.

Am avut minunata experienta sa lucrez alaturi de unii dintre cei mai buni specialisti in legislatia muncii din Romania. Sunt experti, sunt juristi, sunt traineri si formatori, sunt oameni care au avut procese, oameni care au citit mii de spete de legislatia muncii.

Cel mai bun curs de legislatia muncii este cel la care profesorul stie Codul muncii si stie sa il explice pe intelesul tuturor. Daca nu stie sa il simplifice, nu il cunoaste asa de bine 🙂 Deci daca va poate explica pe intelesul vostru notiuni precum: „nulitatea contractului de munca”, „clauza de neconcurenta”, „program de lucru inegal”, „necorespundere profesionala”, „regulament intern”, „abatere disciplinara”, „contract colectiv de munca” samd, inseamna ca le stapaneste el insusi. Si ca veti pleca de la curs cu informatii esentiale.

Dar acesta este doar inceputul. Este doar contractul conform caruia doriti sa turnati o fundatie pe un teren. Fundatia se toarna in fiecare zi in care aveti ocazia sa stati pe langa specialisti in legislatia muncii, sa furati meserie de la ei, sa notati ce sfaturi va dau, sa va luati notite cu privire la spetele care lamuresc anumite aspecte complete din legislatia muncii.

Aici este cursul cel mai bun, in departamentul din care faceti parte. Daca aveti ocazia sa lucrati langa profesionisti care nu fenteaza legea, sunteti cel mai norocos om si aveti cele mai bune sanse sa deveniti un adevarat expert in legislatia muncii.

Daca aveti ocazia sa auziti si parerea unui consilier juridic, si parerea unui avocat de dreptul muncii, si parerea unui inspector de resurse umane, aveti pachetul complet din punctul meu de vedere. Fiecare specialist vine cu propria viziune si de aici se nasc cele mai tari dezbateri din lume. Dar evident ca pentru asta iti trebuie, inainte de toate, pasiune pentru legislatia muncii 🙂

Sa fiti sanatosi, sa aveti succes in tot ce va propuneti si sa auzim numai de bine!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...