Taste of Beirut, retete libaneze delicioase pentru toata familia

Cine mananca la un restaurant libanez va ramane impresionat 100% de aromele minunate ale bucatariei lor. Gusturi noi, arome incredibile si o potrivire uimitoare intre ingredientele folosite. Si partea buna este ca retetele culinare libaneze nu sunt deloc dificile si nu necesita ingrediente scumpe. Dimpotriva, retetele culinare libaneze folosesc ingrediente naturale, sanatoase si accesibile.

Bulgur, Salata Fattoush, Falafel, Moghrabieh, Freekeh, Kataifi, Osmalliyeh, Arnabiyeh, Hummus, Sfeeha, Labneh, Knefeh Bel-Jeben sunt doar 5% din totalul retetelor culinare libaneze din Taste of Beirut, de Joumana Accad. Sper din suflet ca nu am scris gresit vreun nume de reteta.

Cartea este minunata, extraordinar de frumos ilustrata, cu toti pasii necesari pentru a putea obtine un rezultat perfect de fiecare data. 

Va recomand sa gasiti un magazin de alimente turcesti, arabesti, libaneze de unde sa va aprovizionati cu ingrediente, condimente si arome specifice bucatariei lor. Ele fac diferenta dintre un preparat culinar traditional romanesc si un preparat culinar libanez. Ce ar fi salata Fattoush fara sumac?

De asemenea va recomand sa mergeti sa mancati la restaurantele orientale din oras fiindca cel mai bine veti reusi sa reproduceti o reteta dupa ce ati gustat varianta originala preparata de un bucatar priceput 🙂 Probabil ca nu va iesi din prima la fel de bun dar cu incredere si rabdare veti reusi sa va apropiati de modul lor de a gati, adica minunat, senzational, natural si super sanatos!

Mult succes in tot ce faceti si spor la retete culinare sanatoase!

S-ar putea să-ți placă și...