Ce face tehnicianul nutritionist? Este cel mai bun asistent al medicului nutritionist

Tehnicianul nutritionist ramane un specialist de care chiar avem nevoie. Insa este bine, ca intotdeauna in viata, sa ne cunoastem capacitatile, calitatile, limitele si sa ne stim lungul nasului.

Tehnicianul nutritionist nu va fi niciodata ce este nutritionistul. Nu va fi nici medic, nici gastroenterolog, nici diabetolog, nici vreo alta specialitate care sa necesite facultati, masterate, rezidentiate, ani de zile de furat meserie de la medici care s-au intalnit cu cele mai grave si complexe cazuri medicale.

Tehnicianul nutritionist trebuie sa transpuna in meniuri ceea ce medicul specialist dispune. Adica medicul spune ca pacientul trebuie sa se incadreze in anumite limite calorice, sa pastreze un anumit tipar in ceea ce priveste nivelul de proteine, glucide, lipide, fibre de peste zi. Tot medicul interzice anumite alimente si favorizeaza, recomanda alte alimente care il pot ajuta pe pacient.

Apoi tehnicianul nutritionist realizeaza meniuri care sa se incadreze in ceea ce a dispus medicul specialist.

Medicul specialist mai poate cere:

– sa existe un anumit numar de mese principale
– sa existe sau nu gustari
– sa nu se consume mai mult de 3g de lipide la o priza alimentara
– sa nu se consume hrana dupa ora 18:00 samd.

Ei bine, toate aceste recomandari trebuie sa se regaseasca in meniul facut de tehnicianul nutritionist. Este greu, credeti-ma. Sa ai grija sa faci un meniu care sa respecte in acelasi timp toate regulile medicului specialist si, pe deasupra, sa fie si mancabil :))) Adica sa fie comestibil, sa nu iti urle clientul in cap ca el nu poate manca asa ceva si ca nu i se potrivesc acele combinatii alimentare alese de tine.

Viata grea, ce sa ii faci! Dar cine isi alege aceasta meserie inseamna ca o iubeste si asta face lucrurile mult mai usoare 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...