Codul muncii explicat: Munca suplimentara este interzisa sub 18 ani

Tinerii cu varsta de pana la 18 ani nu au voie sa presteze munca suplimentara? Cine le interzice? Si de ce nu au voie sa lucreze peste program?

Evident, Codul muncii interzice munca suplimentara in cazul tinerilor cu varsta de pana la 18 ani. Si pe buna dreptate, daca ma intrebati pe mine. Nici nu ar trebui sa lucreze de la 18 ani. Ar trebui sa fie la facultate sau la o scoala profesionala. Mai au multe de invatat pana cand sa ajunga la un program de lucru full-time. Eu gandesc din prisma unei mame, evident.

Sunt tineri si ar trebui sa isi continue intr-un fel studiile si sa se specializeze intr-o meserie. Este ultra suficient faptul ca lucreaza si obtin un salariu.

Va mai amintesc pe aceasta cale faptul ca de la 16 ani tinerii pot lucra insa nu vom discuta niciodata despre munca in conditii grele, deosebite, cu spor de periculozitate, cu riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala. Deci nu veti vedea sudori la 17 ani, nici instalatori, nici muncitori necalificati de la aceasta varsta.

Tinerii in varsta de peste 18 ani pot lucra conform cu specializarile lor si pot efectua si munca suplimentara.

Codul muncii explicat se livreaza zilnic pe blogul meu. Va astept cu noi subiecte de legislatia muncii, explicate pe intelesul tuturor, in bucatele mici, usor de asimilat.

Sa avem succes in tot ce facem si o saptamana cu spor!

S-ar putea să-ți placă și...