Dezvoltare personala: De ce imi aleg cu grija persoanele din anturaj?

Pentru viitorul tau nimic nu conteaza mai mult decat oamenii alaturi de care alegi sa ramai zi de zi, in cea mai mare parte a timpului. Oamenii langa care te devolti, persoanele de la care inveti cum sa faci fata provocarilor vietii, cei de la care preiei un model, un pattern de comportament sunt cei care iti decid viitorul.

Fiecare om din viata ta aduce un aport sau o lipsa. Nu cred ca exista oameni cu efect neutru. Exista oameni care te trag in jos si oameni care te ajuta sa te dezvolti 🙂 Alege-i cu grija fiindca aici discutam despre catalizarea tuturor eforturilor tale de progres.

Am incheiat prietenii foarte serioase din acest motiv, si anume ca nu imi mai fac bine mie, pe termen lung. Pe oameni nu ii schimbi prea usor. Si ar fi si multa munca si mult efort de depus pentru a schimba felul de a fi al unui om. Menirea mea nu este sa schimb pe cei din jur ci sa ii aleg cu atentie pe cei alaturi de care imi petrec timpul

Esential de retinut este ca poti alege oricand sa mergi mai departe si sa iti gasesti grupul potrivit pentru tine, grupul in cadrul caruia poti gasi idei bune, tipare benefice pentru dezvoltarea ta personala, sfaturi pretioase, energie pozitiva, gandire optimista si nu numai.

Nu stiu daca aveti in vietile voastre vreo persoana care sa va strice „apele”, sa va dea inapoi, sa va slabeasca increderea in voi insiva, sa va faca sa va simtiti mici, neinsemnati, neimportanti, neputinciosi, slabi, neincrezatori, imperfecti. Daca ii aveti, dati-le un binevenit block, fara explicatii prea multe si de preferinta fara drept de apel. Il merita.

Faceti-va un bine si faceti-va ordine in lista de prieteni si in anturajul alaturi de care petreceti timp fiindca acolo trebuie sa fie loc doar pentru oamenii care sa va dea o mana de ajutor, inspiratie si energie pozitiva.

Prea multi oameni demotivati au in anturaj persoane care ii demotiveaza sau le intretin lipsa de motivatie. Acestia sunt cei de care trebuie sa ne delimitam pana cand nu este prea tarziu, cand deja ne-au secat de toata energia vie din noi.

Sa avem succes in tot ce facem,
Maria Nicutar

S-ar putea să-ți placă și...