Securitate si Sanatate in Munca: Medicul de medicina muncii trebuie sa faca parte din CSSM?

Securitatea si Sanatatea in Munca reprezinta o obligatie legala de care angajatorul trebuie sa aiba grija. Fara doar si poate, fara jumatati de masura, fara munca de mantuiala.

Daca ai un SSM-ist bun, tine cu dintii de el fiindca specialistii in Securitate si Sanatate in Munca sunt multi dar putini stiu exact cu ce se mananca aceasta disciplina complexa.

Astazi discutam putin si despre Medicul de Medicina muncii, acest specialist, acest medic deosebit de important pentru bunul mers in orice companie.

Asa cum bine stim, fiecare companie trebuie sa colaboreze cu minim un medic de medicina muncii. Si Medicul de medicina muncii trebuie sa fie si el membru de drept in comitetul de securitate si sanatate in munca. Acest lucru este statuat de Codul muncii si nu facem nicio exceptie de la aceasta regula de securitate si sanatate in munca.

Asadar, concluzionam faptul ca in componenta oricarui CSSM trebuie sa existe si Medic de medicina muncii. Il convocam din timp, ii solicitam raportul privind supravegherea sanatatii salariatilor, ii solicitam parerea cu privire la modul in care se pot preveni accidentele de munca si bolile profesionale, tinem cont de parerile sale si pastram o relatie deschisa si apropiata cu el. Este probabil unul dintre profesionistii cei mai in masura sa ne asiste in tot ce intreprindem in domeniul SSM.

Sa avem succes in tot ce facem si SSM de calitate!
Maria Nicutar

S-ar putea să-ți placă și...