Slabim sanatos: Efectele mersului de jos pentru sanatatea noastra

Mersul pe jos ajuta la ceva? Daca mergi agale, adica de placere, daca nu depui efort major si nici macar nu ajungi sa sufli greu, se pune? Are vreun efect? Sau trebuie sa alergam pana cand ne iese sufletul si transpiram ca in scoala generala, la testele neanuntate?

Ei bine, studiile arata ca mersul pe jos, de placere, ajuta mai mult decat ne asteptam.

Efectele mersului pe jos pentru sanatatea noastra:

Mersul pe jos poate ajuta la scaderea glicemiei. Deci dupa masa mergeti macar 20 de minute pe jos. De asemenea, mersul pe jos poate aduce beneficii majore in cazul pacientilor cu diabet.

Mai mult, mersul pe jos poate ajuta la reducerea colesterolului rau LDL. Evident, alaturi de un plan de alimentatie sanatoasa, miscarea este si mai eficienta.

Studiile arata si faptul ca mersul pe jos poate ajuta la prevenirea obezitatii. Exista studii care arata ca pacientii obezi care au mers pe jos 50 de minute pe zi au observat rezultate foarte bune dupa cateva zile, combinat cu schimbari in alimentatia dee asemenea, mersul pe jos poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Nu in ultimul rand, mersul pe jos imbunatateste starea emotionala deci nu ezitati sa porniti la o plimbare lunga ori de cate ori simtiti nevoia sa va limpeziti gandurile.

Mersul pe jos poate fi de multe ori o decizie mai inspirata decat efortul fizic intens. Este si alegerea mea, eu nefiind deloc o fana a sporturilor care ma lasa fara aer sau care ma obosesc prea tare.

Prefer o plimbare lunga si calma, putin stretching, yoga sau pilates, miscare fizica de intensitate redusa si cu efecte minunate pe termen lung 🙂

Sa avem succes in tot ce facem si multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...