Acordarea tichetelor de masa de valoare diferita in functie de vechimea la locul de munca?

Mi s-a pus de curand aceasta intrebare: Are voie angajatorul sa acorde tichete de masa in cuantum diferit in functie de vechimea fiecarui salariat la locul de munca?

Raspunsul meu ar fi urmatorul si sper tare mult sa nu gresesc in vreun fel si sa arunce cu pietre lumea.

Eu cred ca tichetele de masa, fiind destinate pentru ratie de hrana, sa ramana de aceeasi suma pentru toata lumea! Si daca vreti sa diferentiati in vreun fel angajatii din companie, ar fi foarte corect si nu este deloc nenatural. Dar eu v-as recomanda sa apelati la alte metode de a o face.

Spre exemplu, dati prime, bonusuri, mariri salariale, mai multe zile de concediu de odihna samd. salariatilor care au vechime mai mare in companie. Ratia de hrana sa ramana la fel pentru toti.

Repet, este recomandarea mea si cred ca asa este si corect ca sa nu avem discutii despre discriminare sau mai stiu eu ce. Se poate vedea ca discriminare, da!

Evident, nu sunt vreo experta in domeniu si va recomand cu mare drag sa mergeti catre cei mai buni din domeniu, avocati, consilieri juridici si experti in legislatia muncii, care va pot oferi o opinie juridica ferma cu privire la diferentierea tichetelor de masa in functie de vechimea in munca. Eu, personal, nu recomand!

Va imbratisez pe toti si va doresc in avans un weekend minunat!

S-ar putea să-ți placă și...