Acordarea tichetelor de masa de valoare diferita in functie de vechimea la locul de munca?

Mi s-a pus de curand aceasta intrebare: Are voie angajatorul sa acorde tichete de masa in cuantum diferit in functie de vechimea fiecarui salariat la locul de munca?

Raspunsul meu ar fi urmatorul si sper tare mult sa nu gresesc in vreun fel si sa arunce cu pietre lumea.

Eu cred ca tichetele de masa, fiind destinate pentru ratie de hrana, sa ramana de aceeasi suma pentru toata lumea! Si daca vreti sa diferentiati in vreun fel angajatii din companie, ar fi foarte corect si nu este deloc nenatural. Dar eu v-as recomanda sa apelati la alte metode de a o face.

Spre exemplu, dati prime, bonusuri, mariri salariale, mai multe zile de concediu de odihna samd. salariatilor care au vechime mai mare in companie. Ratia de hrana sa ramana la fel pentru toti.

Repet, este recomandarea mea si cred ca asa este si corect ca sa nu avem discutii despre discriminare sau mai stiu eu ce. Se poate vedea ca discriminare, da!

Evident, nu sunt vreo experta in domeniu si va recomand cu mare drag sa mergeti catre cei mai buni din domeniu, avocati, consilieri juridici si experti in legislatia muncii, care va pot oferi o opinie juridica ferma cu privire la diferentierea tichetelor de masa in functie de vechimea in munca. Eu, personal, nu recomand!

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...