Legislatia muncii explicata: Angajatul renunta la zilele de concediu de odihna in favoarea banilor

Zilele de concediu de odihna sunt un subiect pe care il tot explicam de ani de zile si tot apar aceste intrebari: putem sa compensam zilele de CO in bani daca salariatul nu vrea sa isi ia zilele in mod efectiv?

Oameni buni, la zilele de CO nu se renunta. Si daca vrea angajatul sa renunte, voi ii dati acele zile de CO si face dansul ce vrea cu ele. Se duce si isi face curatenie la curte, se plimba de unul singur prin parc, face curatenie generala in casa, chiar nu ne intereseaza :))

Voi ca angajatori va faceti datoria si dati omului zilele de CO, perioada in care salariatul este platit! In loc de salariu se da indemnizatie de concediu de odihna care inseamna cam aceeasi suma ca si salariul, chiar un picut mai mult. Salariatul nu simte nimic schimbat in mod major cand isi ia zilele de CO. Aveti nevoie de specialist in salarizare care sa stie sa faca salariile si sa calculeze indemnizatia de concediu de odihna.

Compensarea zilelor de concediu de odihna este posibila intr-o singura situatie: cand inceteaza contractul individual de munca si salariatul nu mai are cand efectiv sa isi consume zilele de concediu. Abia atunci putem sa platim omului zilele de concediu de odihna, odata cu lichidarea.

Spor la legislatia muncii si sa auzim numai de bine!

S-ar putea să-ți placă și...