Ce m-a ranit in trecut nu mai are nicio putere asupra mea in prezent

Sa te dezvolti personal inseamna sa iti asiguri terenul propice pentru a creste, pentru a-ti asigura progresul personal. Inseamna sa iti oferi toate uneltele de care ai nevoie ca sa iti mearga bine pe viitor. Acum ar fi chiar culmea sa iti pui singur piedica, ca si cum ai vrea sa mergi cu o masina cu frana de mana trasa.

Cam asa este si cu ranile din trecut. Daca nu te asiguri ca ai trecut peste durerea si suferinta pe care intamplarile din trecut ti le-au produs, vei merge cu frana de mana trasa si nu o sa stii de ce nu merg lucrurile bine.

Nu vei intelege de ce nu se rezolva lucrurile in viata ta.

Nu vei intelege de ce reactionezi supradimensionat la anumite nimicuri din viata ta, din relatiile tale.

Nu vei intelege de ce nu te poti intelege cu anumite persoane si ce te sunt butoane pe care cei din jur le apasa si te declanseaza 🙂

Problemele din trecut trebuie rezolvate, nu ascunse sub pres. Trebuie scoase la iveala, rezolvate, anulate, bifate, taiate de pe lista.

Ne rezolvam problemele discutand deschis despre ele. Le rezolvam una cate una, ca pe problemele de matematica de la tezele din liceu. Incepi cu inceputul si vezi ce poti rezolva pas cu pas, chiar daca problema in sine pare super dificila si chiar imposibila. Vezi ce poti face cu ce date ale problemei detii.

Ce ne raneste din trecut are efect asupra noastra in prezent. Ne afecteaza bunul mers al lucrurilor in acest moment. Ne pune piedica. Ne afecteaza relatiile cu cei apropiati si lucrurile ar putea sa stea altfel daca am avea puterea de a trece peste ce s-a intamplat.

Sfatul meu este sa nu luati lucrurile la modul personal. Foarte rare sunt situatiile cand cineva ne face rau cu intentie, cu dorinta de a ne face sa suferim. Cel mai des oamenii reactioneaza din contextul in care se afla si din suma invataturilor pe care le au de acasa, din familie.

Sa fim sanatosi, sa fim iertatori si sa avem rabdare sa lucram cu noi insine!

S-ar putea să-ți placă și...