Codul muncii explicat: Angajatorul nu imi da voie sa plec daca nu motivez demisia

Dar daca angajatorul nu vrea sa pleci pentru ca este anul Sobolanului de metal si aduce ghinion sa schimbe echipa? Dom’le, sa fim seriosi! Nu exista munca fortata. Nu exista demisie respinsa. Nu exista demisie refuzata, ignorata, neaprobata, nesemnata, nedorita, neinregistrata, neprimita. Nu suntem la bacalaureat sa ne gandim daca am trecut sau nu examenul. In cazul demisiei iti anunti initiativa de a nu mai colabora cu respectiva companie si asta este. Daca au nevoie de tine te vor tine in preaviz si apoi vine cineva si te inlocuieste. Nu e mare scofala.

Demisia se motiveaza doar daca se doreste astfel. O mai spunem inca o data ca sa nu existe niciun dubiu. Daca salariatul doreste sa isi dea demisia si nu vrea sa spuna de ce pleaca, poate sa o faca nestingherit. Nu spune nimeni faptul ca este frumos sa procedeze asa dar legea nu ii interzice.

Ba mai mult, Codul muncii spune clar la articolul 81 faptul ca salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

Deci daca asa doreste, salariatul poate sa nu prezinte motivele pentru care are initiativa de a pleca din companie.

Desigur, eu va indemn tot timpul sa practicati moderati in tot ce faceti si sa oferiti motivele adevarate atunci cand plecati dintr-o companie si atunci cand notificati un salariat ca ii inceteaza contractul de munca in perioada de proba. Spuneti si voi celeilalte parti ca sa stie de ce se termina relatia dintre voi. Asumati-va decizia si gasiti curajul necesar sa spuneti ce aveti pe suflet. Daca vreti, evident.

Va mai reamintesc pe aceasta cale si faptul ca munca fortata nu mai este permisa de mult timp. Asa ca nu va mai ganditi la faptul ca demisia poate sa fie conditionata de anumiti factori sau de anumite dorinte ale angajatorilor. Legislatia muncii este aceeasi pentru toti si trebuie sa o cunoastem.

Pentru cititorii noi: Legislatia muncii simplificata se gaseste si aici, pe blogul meu, in postari scurte si explicate pe intelesul tuturor, in fiecare zi.

Sa avem succes in tot ce facem si sanatate maxima!

S-ar putea să-ți placă și...