Legislatia muncii de la A la Z: Perioada de proba pentru contractele de munca pe durata determinata

Perioada determinata reprezinta o exceptie de la regula de care tinem cont cand incheiem contracte individuale de munca. Legislatia muncii spune clar de tot in cadrul textului Codului Muncii faptul ca un contract individual de munca se incheie pe durata nedeterminata. Si apoi, avand in vedere anumite cazuri speciale, angajatorul se poate duce si catre optiunea de a incheia contracte de munca pe durata determinata.

Nu va mai plictisesc acum cu aceste situatii aparte fiindca vreau sa atingem subiectul de legislatia muncii simplificata de azi: cat tinem in perioada de proba un salariat pe care vrem sa il angajam pe durata determinata?

Salariatul încadrat cu contract individual de munca pe durata determinata poate fi supus unei perioade de proba, care nu va depasi:

a) 5 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mica de 3 luni;

b) 15 zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca cuprinsa între 3 si 6 luni;

c) 30 de zile lucratoare pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni;

d) 45 de zile lucratoare în cazul salariatilor incadrati in functii de conducere, pentru o durata a contractului individual de munca mai mare de 6 luni.

Acestea sunt regulile oferite de legiuitor in Codul Muncii. Asa facem si noi cand vrem sa respectam legislatia muncii intocmai cum a fost gandita.

Sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...