Legislatia muncii simplificata: Un caz posibil de discriminare la locul de munca

Discriminarea la locul de munca imbraca foarte multe forme si este sa stim cu ce avem de-a face. Este in mod deosebit important sa ne facem temele si sa mergem catre angajatori cu inima deschisa, sa purtam discutii pasnice si sa ne spunem oful inainte de a striga „Discriminare!”. Nu de alta dar uneori nu discutam deloc despre discriminare si exista motive serioase pentru deciziile luate de angajatori.

Haideti sa vedem un caz posibil de discriminare la locul de munca:

– Angajatorul trimite la formare profesionala doar barbatii dintr-o echipa de agenti de vanzare 🙂

Ei bine, aici deja vom avea probleme cu restul echipei, va dati seama. Formarea profesionala este un drept care se cuvine tuturor salariatilor, indiferent de religie, sex si alte criterii.

Deci nu discriminati pe nimeni. Asigurati sanse egale de tratament pentru toata lumea, pentru toata echipa. Trimiteti-i pe toti la cursuri de specializare, perfectionare, calificare, ce vreti voi, ce au si ei nevoie.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...