Contract pe durata determinata si salariata insarcinata. Houston, we have a problem

Legislatia muncii explicata, simplificata si descalcita se livreaza zilnic pe acest blog. Este blogul meu de suflet si aici scriu cu toata pasiunea pentru legislatia muncii, securitatea muncii si alte balarii care imi fac placere.

Astazi atacam un nou subiect de legislatia muncii, de aceasta data o treaba mai complicata.

Datele problemei sunt urmatoarele:

Angajata are CIM pe durata determinata de 6 luni si in luna a 5-a anunta ca este insarcinata, unde CIM este Contract Individual de Munca. Ce se va intampla cu relatia dintre angajata si angajator in conditiile in care salariata a anuntat in scris asupra faptului ca este insarcinata?

Acum, tinand cont de Codul muncii, contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pe care a fost incheiat. Deci daca noi am incheiat un CIM pe durata determinata de 6 luni, acest contract inceteaza la finalul celor 6 luni. Indiferent ca salariata este sau nu insarcinata, din pacate.

Acum, daca nu tinem cont si de ce ne spune inima, salariata va trebui sa se descurce dupa cele 6 luni. Daca vrem sa ne uitam si catre brandul de angajator si catre dezvoltarea organizationala, si catre ce ne spune inima noastra, evident ca vom incheia un contract de munca pe durata nedeterminata dupa cele 6 luni ale contractului de munca pe durata determinata. Generozitatea spune multe despre un angajator mic sau mare.

Deci, curaj! Dati salariatelor o sansa sa faca parte din echipa voastra fiindca mamicile sunt printre cele mai atente si perseverente angajate din lume.

Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si sa auzim de bine!

S-ar putea să-ți placă și...