Legislatia muncii explicata: Diferenta dintre telemunca si munca la domiciliu

Desi multa lume se gandeste la telemunca atunci cand se refera la munca la domiciliu, si invers, haideti sa distingem putin cele doua aspecte din legislatia muncii.

Munca la domiciliu reprezinta indeplinirea sarcinilor de lucru de acasa, acolo unde angajatul are locuinta. Deci si croitorii pot avea CIM cu munca la domiciliu.

Telemunca reprezinta indeplinirea sarcinilor in alt loc decat locul de munca organizat de angajator, cel putin o zi pe luna, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor. Aici discutam in principiu despre programatori, redactori, contabili si orice alta categorie de lucratori care se incadreaza in definitia telemuncii 🙂

Legea nr. 81 din 2018 reglementeaza activitatea de telemunca.

Cele doua forme de desfasurare a activitatii se confunda adesea in practica. Desigur, telemunca presupune ca iti realizezi sarcinile prin tehnologia informatiei si comunicatiilor pe cand munca la domiciliu poate fi si prestarea serviciilor de croitorie. Deci le distingem desi in anumite situatii sunt unul si acelasi lucru.

Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și...